[vc_row full_width=”stretch_row” css=”.vc_custom_1515751968085{padding-top: 100px !important;}”][vc_column css=”.vc_custom_1515752234075{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}”][vc_row_inner][vc_column_inner][tek_sectiontitle st_title=”De meestgestelde vragen over koffers” st_title_tag=”” st_subtitle=”Door de jaren heen heeft onze kofferspecialist Fabian veel vragen over koffers gekregen. Dit zijn niet alleen vragen over soorten koffers en welke koffer het beste is, ook ontvangt hij dagelijks vragen over alle randzaken omtrent koffers en reizen. Om goed voorbereid op reis te gaan heeft Fabian de meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet, alvast veel reisplezier!” st_subtitle_decoration=”” st_separator_enable=”separator_off” st_text_align=”text-left” st_width=”st_fullwidth” css_animation=”kd-animated fadeIn” css_animation_delay=”200″ css=”.vc_custom_1573217515563{margin-bottom: 60px !important;}”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner gap=”30″ css=”.vc_custom_1515751960340{padding-bottom: 100px !important;}”][vc_column_inner css=”.vc_custom_1541160549301{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” offset=”vc_col-lg-6″][vc_toggle title=”1. WelkeKoffer moet ik nemen?” css_animation=”none”]Voor een keuze van je koffer ben je bij WelkeKoffer.nl op het juiste adres! Om een selectie tussen de honderden koffers te maken zal je enkele afwegingen moeten maken. Handig is om te kijken naar de soort, het merk en het budget om vervolgens tot een keuze te komen. Met de afwegingen in je achterhoofd kan je op zoek naar de perfecte koffer waar we je uiteraard graag mee helpen.
Bekijk koffers[/vc_toggle][vc_toggle title=”2. Welke merken koffers zijn er?”]Er zijn vele soorten koffers in allerlei prijssegmenten. De populairste koffermerken zijn American Tourister en Samsonite . Voor een overzicht van alle koffermerken verwijs ik je graag door naar een van onze pagina’s.
Alle merken[/vc_toggle][vc_toggle title=”3. Wat zijn de maximale afmetingen voor mijn handbagage koffer?”]De vuistregel voor een handbagage koffer is: 56 cm hoog, 46 cm breed en 25 cm diep. Echter hanteert elke luchtvaartmaatschappij andere regels en zijn er uitzonderingen. Voor een overzicht van alle maatschappijen verwijs ik je graag door naar een van onze blogs.
Bekijk blog[/vc_toggle][vc_toggle title=”4. Wat zijn de maximale afmetingen voor mijn ruimbagage koffer?”]De vuistregel voor een ruimbagage koffer is: 160 cm (lengte, breedte, diepte). Echter hanteert elke luchtvaartmaatschappij andere regels en zijn er uitzonderingen. Voor een overzicht van alle maatschappijen verwijs ik je graag door naar een van onze blogs.
Bekijk blog[/vc_toggle][vc_toggle title=”5. Hoe zwaar mag mijn (handbagage) koffer zijn?”]De vuistregel voor een handbagage koffer is 10kg en voor een ruimbagage koffer 23kg. Echter hanteert elke luchtvaartmaatschappij andere regels en zijn er uitzonderingen. Voor een overzicht van alle maatschappijen verwijs ik je graag door naar een van onze blogs.
Ruimbagage[/vc_toggle][vc_toggle title=”6. Wat gebeurt er met mijn koffer als hij net buiten de afmetingen valt?” css_animation=”none”]Als je koffer 1 à 2 cm groter is dan de maximale afmetingen zal een luchtvaartmaatschappij vaak niet moeilijk doen, echter kunnen ze bij twijfel je koffer te allen tijde opmeten en weigeren (of je moet bijbetalen). Wanneer een koffer zwaarder is dan de aangegeven grens kan het zijn dat je moet bijbetalen.[/vc_toggle][/vc_column_inner][vc_column_inner css=”.vc_custom_1541160556700{padding-right: 0px !important;padding-left: 0px !important;}” offset=”vc_col-lg-6″][vc_toggle title=”7. Wanneer en hoeveel moet ik bijbetalen voor mijn koffer?”]Het kan voorkomen dat je op het vliegveld bij moet betalen. Dit gebeurd als je koffer te zwaar is, buiten de afmetingen valt of wanneer je je koffer pas op het vliegveld aanmeld. De kosten hiervoor verschillen per luchtvaartmaatschappij, sommige maatschappijen gebruiken een variabel tarief terwijl andere maatschappijen een vast tarief gebruiken. Voor een compleet overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen verwijs ik je graag door naar een van onze blogs.
Bekijk blog[/vc_toggle][vc_toggle title=”8. Wat mag ik meenemen in mijn koffer?”]Het is wellicht handiger om te vertellen wat je niet mee mag nemen. Zo mag je geen vuurwapens, verdovingsapparaten, voorwerpen met een scherpe punt of rand, stompe slagvoorwerpen en drugs meenemen. Ook zijn er dingen die niet in je handbagage mee mogen maar wel in je ruimbagage. Zo mag je in je handbagage vloeistoffen in verpakkingen van maximaal 100ml, in een doorzichtige en hersluitbare 1-liter zak meenemen terwijl in je ruimbagage onbeperkte vloeistoffen mee mogen. Per luchtvaartmaatschappij kunnen er echter aanvullende regels zijn. Vraag bij twijfels daarom altijd je luchtvaartmaatschappij vóór vertrek. Voor een compleet overzicht van wat je wel/niet mee mag nemen verwijs ik je graag door naar een van onze blogs.
Bekijk blog[/vc_toggle][vc_toggle title=”9. Mag ik medicijnen meenemen in mijn koffer?”]Wanneer je op reis gaat is het verstandig om een medicijnoverzicht mee te nemen, deze kunt u bij uw apotheek opvragen. Het medicijnoverzicht is een overzicht van al uw gebruikte medicijnen met de bijbehorende internationale stofnamen, belangrijk in noodgevallen. Neem te allen tijde medicijnen in het originele doosje en in uw handbagage mee (zo kan je er tijdens je reis bij). Er zijn twee soorten medicijnen: zelfzorgmedicijnen (paracetamol etc.) en medicijnen op recept. Zelfzorgmedicijnen kunnen vaak zonder probleem meegenomen worden maar bij medicijnen op recept gelden enkele regels. Als u naar een van de Schengenlanden gaat (de 22 EU-landen met IJsland, Zwitserland, Liechtenstein en Noorwegen) heeft u een Schengenverklaring nodig. Gaat u naar een ander land op vakantie dan heeft u een Engelstalige artsenverklaring nodig. Beide dient u ruim van te voren bij uw arts aan te vragen.[/vc_toggle][vc_toggle title=”10. Hoe stel ik een TSA slot in?”]
- Zet het TSA slot op de code 000 (of 0000)
- Maak het slot open door op de knop te drukken
- Druk het pinnetje op je TSA in en houd deze met een pen of paperclip vast
- Stel terwijl je het pinnetje ingedrukt houdt de gewenste cijfercombinatie in
- Laat het pinnetje weer los. Je TSA slot heeft nu de gewenste cijfercombinatie
- Noteer de code die je zojuist ingesteld hebt. Bewaar de code goed en op een plek waar je het te allen tijde terug kan vinden. Zelf raad ik aan de code op te slaan in je telefoon én op een briefje ergens in huis.
[/vc_toggle][vc_toggle title=”11. Ik ben de combinatie van mijn TSA slot vergeten. Wat moet ik doen?”]Dit is erg vervelend maar het kan helaas voorkomen dat je je cijfercode vergeet of kwijt bent. Als je alle voor de hand liggende combinaties geprobeerd hebt wordt het openmaken van je koffer steeds lastiger. Je kan naar een winkel gaan waar ze koffers verkopen en vragen of ze een TSA sleutel hebben, je kan alle combinaties proberen (000, 001, 002 tot en met 999) of je kan het slot openbreken. Echter raad ik het laatste alleen aan als je echt alles geprobeerd hebt.[/vc_toggle][vc_toggle title=”12. Waarvoor is het sleutelgat bij mijn TSA slot? Ik heb geen sleutels?”]Het klopt inderdaad dat je geen sleutel hebt gekregen, het sleutelgat is namelijk voor de Amerikaanse douane- en veiligheidsinstanties. Die stellen dat ze te allen tijde je koffer moeten kunnen openen om de inhoud te in te zien. Om te voorkomen dat je koffer opengebroken moet worden (wat met een normaal cijferslot gebeurd) kunnen ze door middel van een sleutel je koffer openen. Maak je maar niet druk, dit doen ze uiteraard alleen wanneer hier aanleiding voor is.[/vc_toggle][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op. Bedankt voor uw interesse in WelkeKoffer.nl.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]